نقش رمزارزها در حوزه مالی و فرصت ها و تهدیدات آن

نقش رمزارزها در حوزه مالی و فرصت ها و تهدیدات آن

با در نظر گرفتن رمزارزها به عنوان نوع پولی جدید،  دولت ها امکان بهره مندی از مزایای این نوع پول در جهت توسعه و تقویت ساختارهای مالی و اقتصادی کشور را خواهد داشت. علیرغم گذشت بیش از یک دهه از عرضه رمز ارز و استفاده از آن در جهان، کماکان دولت ها و سازمان های مالی نتوانسته ساز و کاری مدون و مصوب جهت کنترل و استفاده از آن اتخاذ نمایند.

همچنین نبود نظری واحد در خصوص پذیرش رمز ارز به عنوان ارز یا دارائی، شبهات موجود در خصوص پشتوانه رمز ارز درمقایسه با ارزهای بدون پشتوانه فعلی، همه بر عدم توانایی هضم آن توسط سازمان های مالی و ترس قانونگذاران از ورود به این دنیای جدید که مخلوق اقتصاد و فناوری است، دلالت دارد. بزرگترین مانع موجود حال حاضر که پیش روی رمز ارزها در دنیا وجود دارد، عدم تصمیم گیری برای ایجاد چارچوب های قانونی آن ها می باشد.

این عدم تصمیم گیری به علت نبود شناخت کافی و اشراف بر این حوزه است. سوالی که در این خصوص مطرح است چرایی ضعف موجود در عدم شناخت و درک این نوع تکنولوژی است و بهترین پاسخ، وسعت و پیچیدگی این موجودیت می باشد.رمز ارز به واقع ترکیبی از فناوری اطلاعات، ریاضی و اقتصاد است که هر کدام از آنها نیز پیچیدگی های خاص خود را دارد. به عنوان مثال تکنولوژی به کار رفته در رمز ارز، خود شامل ترکیبی از الگوریتم های رمزنگاری، تکنولوژی دفاتر توزیع شده، دیتابیس، شبکه می باشد که هر یک دارای مفاهیم نظری وسیعی می باشد. این پیچیدگی و ابعاد گسترده ی رمز ارز باعث تردید نهاد ها و سازمان ها و حتی افراد از ایجاد زیر ساخت و توسعه آن در سطح کلان شده است.

برای اتخاذ یک سیاست مالی برای ورود به حوزه ی رمز ارز باید ابتدا به بررسی کلیه ابعاد فنی و تکنولوژی آن پرداخت تا بتوان با تمام ویژگی ها، کارکرد ها و فرآیندهای آن سناخت حاصل کرد. پس از آن باید از منظر مالی و اقتصادی یک استراتژی برای کنترل و نظارت بر این موجودیت جدید طرح نمود و بر مبنای آن در دامنه کاربردش اهداف مشخص تعیین و در این مرحله جهت برنامه ریزی، به جزئیات هر قسمت ورود نمود.

ماهیت رمز ارز

هر ارز دیجیتال یا مجازی که برای امنیت آن از الکوریتم های رمزنگاری استفاده شده است رمز ارز می باشد. تقریباً تمامی رمز ارزهای متداول جها یکپارچگی و امنیت بالاتر از تکنولوژی دفاتر اشتراکی استفاده می کنند. نکته قابل توجه در خصوص رمزارزها استفاده از الگوریتم های مز نگاری در داخل آنهاست. لذا توکن یا ارزهای دیجیتالی که جهت ذخیره سازی امن آنها در دیتابیس ها از الگوریتم های رمزنگاری استفاده می کنند و پروتکل های رمزنگاری داخل آنها استفاده نشده است رمز ارز نمی باشد.

رمز ارز به عنوان فرصت و یا تهدید

اولین باور غلط که باعث تهدید تلقی شدن رمزارز بین افراد شده است، همانطور که در قسمت قبل بیان شد، تصور غلط بر غیر قابل کنترل بودن آن است. دوباره این موضوع را تکرار می کنیم که بر خلاف باور عمومی، زیرساخت معماری رمزارزها، نسبت به رد گیری کلیه تراکنش های رخداده از ابتدا توانایی دارد. حتی در خصوص شناسایی افراد و نیز کنترل کیف پول های آنها نیز این امکان وجود دارد. بطوریکه به سادگی می توان گزارشی از کلیه تراکنش های یک کیف پول و نیز کیف پول هایی که با آن تبادل مالی داشته اند را داشت. جالب تر این است که از سال 2009 تاکنون امریکا بر تمامی تبادلات شبکه بین کوین اشراف کامل دارد. البته این موضوع تهدید دیگری را مطرح می کند و آن اشراف سایر کشورها بر عملکرد یکدیگر است و بنابراین استفاده از سیستم های اشتراکی عمومی و بدون مجوز مثل بیت کوین در حوزه کلان برای ارکان کشورها توصیه نمی شود و بهتر است از سیستم های اشتراکی خصوصی و حتی در مواردی بسترهای متمرکز استفاده گردد.

دومین تهدیدی که در خصوص زنجیره ی بلوکی وجود دارد، عدم امکان کنترل و عدم وجود محدودیت در تبادلات مالی است. در دفاتر اشتراکی بدون مجوز مثل بیت کوین، هر شخصی می تواند  به دلخواه خود و به هر میزان بین کوین به حساب شخصی دیگری در هر جای جهان انتقال دهد. این موضوع در خصوص عدم امکان اعمال محدودیت و کنترل بر شبکه های بدون  مجوز باعث تمایل نهادها و موسسات به ایجاد شبکه های عمومی و خصوصی با مجوز شده است تا امکان اعمال سیاست های مد نظرشان روی آن وجود داشته باشد و همچنین با ایجاد بسترهای غیرعمومی، امکان ایجاد امنیت بیشتر و اعتماد بالاتر را برای کسب و کار ها فراهم نمایند.

فرصت های استفاده از رمز ارز شامل

  • با استفاده از ارز دیجیتال برخی از محدودیت‌های استفاده از واحد پول واقعی حذف می‌شوند.
  • این واحد پولی گزینه‌ مناسبی برای معاملات سنگین با مبلغ بالا است؛ چرا که تبادل پول را آسان می‌کند.
  • اکثر واحدهای ارز دیجیتالی ارزش بالایی در مقابل واحدهای پول واقعی دارند.
  • امکان پیگیری تراکنش‌های انجام شده توسط ارز دیجیتالی در هیچ نقطه‌ای از دنیا وجود ندارد.
  • برای درآمدهای حاصل از ارز دیجیتال مالیاتی اعمال نمی‌شود و این در زمینه‌‌ انجام معاملات بزرگ مزیت بسیار بزرگی به حساب می‌آید.
  • در معاملاتی که توسط ارز دیجیتال انجام می‌شوند هر دو شخص خریدار و فروشنده ناشناس می‌باشند.
  • امنیت این ارزهای دیجیتالی بسیار بالاست. این ارزها با روش‌های رمزگذاری پیشرفته از سوء استفاده حفظ می‌شوند.
  • احتیاجی به خرید اسکناس و یا تهیه‌ کارت بانکی برای استفاده از آن نیست.

 

منبع : جانمایی رمز ارز در حوزه مالی و بانکداری – آکادمی خانه سرمایه

 

 

 

 

 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اسکرول به بالا

مبارک باد این سال همه سال نوروز 1403

پاپ آپ نوروز 2_prev_ui

پاسخگوی سوالات شما برای دریافت مجوزها و واردات و صادرات کالا هستیم واتساپ تلگرام  ایتا 09018317558