ترخیص اویل پمپ از گمرک

ترخیص اویل پمپ از گمرک شامل مراحل و شرایط قانونی مختص خود این قطعه می‌باشد؛ که تاجر پس از اخذ مجوزهای رسمی و پرداخت هزینه های لازم، درخواست ترخیص توسط بازرسین گمرک مورد بررسی قرار می گیرد و در صورت نبود مانعی، امکان خروج کالا به شخص وارد کننده یا نماینده وی داده می شود. در این مقاله،سعی شده تا هم با اویل پمپ و یا همان پمپ روغن آشنا شوید و هم نحوه ی ترخیص و واردات اویل پمپ را کاملا شرح دادیم.

 

برای واردات اویل پمپ چه اقداماتی لازم است؟

 

برای واردات اویل پمپ باید از کشورهای آلمان، امارات، ترکیه، هلند و دانمارک اقدام به پیدا کردن فروشنده کنید؛ سپس اگر قطعه مورد نظر مطابق با استانداردهای کشور بود آن قطعه را با تعداد مورد نظر وارد کنید. تاجرانی که قصد وارد و یا صادر کردن لوازم یدکی خودرو ها را دارید، لازم به ذکر است که تجارت هر کالا دارای شرایط و ضوابط خاصی می باشد و لازم است شما عزیزان قبل از آغاز تجارت خود به کسب اطلاعات در زمینه آن اقدام نمائید.

 

وظیفه اویل پمپ در خودرو چیست؟

 

پمپ روغن  یا oil pump قطعه ای است که روغن را به قطعات و  قسمت های مختلف اطراف موتور منتقل می کند. اویل پمپ قلب تپنده در سیستم روان‌کاری خودرو و همچنین خودروهای سنگین مثل کامیون است؛ طوری که اگر هر مشکلی برایش رخ دهد، تمام سیستم از کار می‌افتد. در نتیجه قطعات فلزی موتور دیگر دسترسی به سیال روان‌کننده (روغن) نداشته و آسیب جدی می‌بینند. موتور خودرو برای به حرکت درآوردن قطعات متحرک خود، پیشگیری از خوردگی آن‌ها، جمع‌آوری آلودگی، گرد و غبار و همین‌طور کاهش بخشی از گرمای پیشرانه، به روغن نیاز دارد. این روغن توسط سیستم روان‌کاری، میان اجزای مختلف موتور به گردش درمی‌آید.

 

انواع سیستم‌های اویل پمپ

 

در حال حاضر سیستم‌های مختلفی از اویل پمپ طراحی و تولید شده است. اما در این میان تنها سه نوع از این پمپ‌ها در صنعت خودروسازی به کار گرفته می‌شوند. این مدل‌ها از نظر کارایی شبیه به یک‌دیگر هستند و بسته به مدل پیشرانه ماشین در آن استفاده می‌شوند. در ادامه به معرفی این سه مدل می‌پردازیم:

 

 پمپ روغن دنده‌ای

 

پمپ روغن دنده‌ای دارای دو محور هرزگرد و محور اصلی است که از درون دو چرخ دنده هرزگرد و دنده محرک عبور می‌کنند. تعداد دنده‌ها و قطر آن‌ها در دو چرخ دنده نام برده، برابر است.

 

 پمپ روغن روتری

 

پمپ روغن روتری را برخی پمپ ژروتور نیز می‌نامند. این پمپ دارای دو روتر خارجی و داخلی با مرکز غیریکسان است که از آن‌ها برای چرخش روغن استفاده می‌کند. وجود چرخ دنده درون روتر داخلی، منجر به حرکت آن می‌شود. این در حالیست که روتر خارجی ثابت باقی می‌ماند. در نتیجه چرخش روغن میان فضای این دو روتر موجب ایجاد فشار در آن شده و به سمت بیرون پمپ می‌شود.

 

 پمپ روغن سوزنی

 

در این مدل اویل پمپ، یک بلانچر و سوزن جای چرخ دنده‌ها و روترها را گرفته است. به همین دلیل به آن پمپ روغن سوزنی یا پمپ پیستونی می‌گویند.

 

تعرفه گمرکی اویل پمپ

 

تعرفه گمرکی یک کد 8 رقمی برای شناسایی کالای وارد شده به گمرک است که میزان حقوق ورودی قابل پرداخت برای ورود کالا در نظر گرفته می شود و تاجر باید درصدی از ارزش کل کالا را به عنوان حقوق گمرکی به گمرک پرداخت کند.

حقوق گمرکی پمپ روغن خودرو 4 درصد می باشد که این میزان برای تمامی کالاهای دیگر ثابت است و هر ساله توسط وزارت صنعت، معدن، تجارت تعیین می شود.

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص پمپ روغن خودروهای سواری در ردیف  84133090  قرار می گیرد و کد گمرکی که برای ترخیص پمپ روغن خودروهای سنگین در نظر گرفته شده است، در ردیف 84133090 می باشد.

 

قبل از ترخیص اویل پمپ چه اقداماتی لازم است؟

 

شرکت های وارد کننده و تجاری که در زمینه واردات کالاهای گوناگون مانند قطعات یدکی خودروهای سبک و سنگین  فعالیت می کنند، نیازمند دریافت اطلاعات مناسب قبل از انجام امورات مربوط به واردات کالا از طریق گمرکات گوناگون هستند تا از مشکلات مختلفی مانند شدن محصول در انبار گمرک و یا عدم دریافت مجوز ورود کالا در امان باشند.

از این‌رو گفتنی است قبل از واردات هر کدام از کالاها انجام مشاوره های قبل از خرید و قبل از ترخیص با یک شرکت معتبر بازرگانی این امکان را به وجود می‌آورد که اطمینان مورد نیاز جهت واردات کالا برای تاجر به وجود آمده و زمینه‌های ترخیص سریع هر کدام از قطعات یدکی و محصولات مشابه آن پدید بیاید.

 

مراحل ترخیص اویل پمپ

 

در اینجا ما به طور کلی به مراحل ترخیص اویل پمپ از گمرک می پردازیم:

  • اخذ پروفرما از فروشنده
  • ثبت سفارش
  • تخصیص ارز از بانک مرکزی
  • حواله خرید کالا
  • بارنامه و حمل کالا
  • ترخیصیه و قبض انبار کالا
  • ثبت کالا و اخذ کوتاژ
  • تعیین مسیر گمرکی
  • واریز حقوق ورودی
  • اخذ مجوزهای قانونی
  • صدور پروانه الکترونیک
  • بارگیری کالا و بررسی مجدد آن
  • ترخیص نهایی کالا و خروج از گمرک

به طور کلی تمامی موارد بالا باید توسط شخص تاجر یا ترخیصکار مطابق اصول و قوانین گمرکی انجام گیرد، در صورت ارائه کد اشتباه یا هر نوع مجوزی نه تنها زمان ترخیص کالا را به تعویق می اندازد، بلکه متحمل هزینه های اضافه نیز خواهید شد.

 

مدارک لازم برای ترخیص اویل پمپ

 

  1. ترخیصیه
  2. بارنامه کالا
  3. مدرک ثبت سفارش کالا
  4. قبض انبار
  5. پروفرما
  6. بیمه نامه
  7. فاکتور کالا
  8. گواهی بازرسی
  9. لیست عدل بندی
  10. گواهی مبدأ
  11. اظهارنویسی اسناد در صوررت براتی، افتتاح LC یا وصولی بودن اعتبار اسناد

 

هزینه‌های ترخیص اویل پمپ در گمرک

 

هزینه‌ ترخیص کالا در گمرک از صاحب کالا یا نماینده آن، در هنگام ترخیص دریافت می‌گردد. این هزینه‌ها شامل موارد زیر است:

  • وزارت راه
  • انبارداری
  • دموراژ
  • عملیات بندری
  • تی اچ سی (THC)
  • حقوق و عوارض گمرکی
  • استاندارد و آزمایشگاه
  • استریپ و حمل داخلی کالا

همچنین برخی هزینه‌ها شامل هزینه‌های اضافی هستند مثل بیش بود ارزش، کسر تخلیه و تفاوت تعرفه. در ادامه هرکدام از این موارد را به طور مختصر شرح خواهیم داد

مشکلات موجود بر سر راه ترخیص اویل پمپ از گمرکات جنوب

 

نداشتن مجوزهای قانونی مورد نیاز یکی از موارد مهمی است که باعث شده ترخیص این کالاها با تأخیر همراه گردد. هر واردکننده­ای باید این مجوزها را از دستگاه­های مربوطه تهیه کرده و به گمرکات کشور نظیر گمرک بوشهر ارائه دهد. در صورت تطابق این مجوزها با قوانین، گمرک این اجازه را خواهد داشت تا پروسه ترخیص کالا را طی کند.

این پروسه گرفتن مجوزهای مختلف می­تواند زمان زیادی را از واردکننده طلب کند و از طرفی هر چه واردکننده نسبت به قوانین بی اطلاع باشد. و در زمینه اخذ مجوزهای مورد نیاز و روال کار بی­اطلاع باشد این پروسه طولانی­تر خواهد شد و کارخانه نیز همچنان منتظر این قطعات است و شخص به عنوان واردکننده نیز می­تواند خسارات زیادی را بابت این تأخیر متحمل شود.

 

عمر مفید اویل پمپ چقدر است؟

 

عمر مفید پمپ روغن بین 60000 تا 70000 مایل است. پس در نتیجه هر زمان نشانه‌های فرسودگی در پمپ مشاهده شد، باید آن را تعویض کنید. اگر شما به خوبی از اویل پمپ نگهداری کرده باشید، حدودا پس از طی مسافت 60000 تا 70000 مایل باید اویل پمپ را تعویض کنید. شما می‌توانید برای تعویض پمپ به تعمیرگاه تخصصی مراجعه کنید و یا در غیر این صورت خودتان این کار را انجام دهید.

تعرفه گمرکی اویل پمپ؟

 

کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص پمپ روغن خودروهای سواری در ردیف  84133090  قرار می گیرد و کد گمرکی که برای ترخیص پمپ روغن خودروهای سنگین در نظر گرفته شده است، در ردیف 84133090 می باشد.

 

 انواع سیستم‌های اویل پمپ کدامند؟

 

پمپ روغن دنده‌ای- پمپ روغن روتری- پمپ روغن روتری را برخی – پمپ روغن سوزنی

 

واردات اویل پمپ به چه صورت انجام می گیرد؟

 

برای واردات اویل پمپ باید از کشورهای آلمان، امارات، ترکیه، هلند و دانمارک اقدام به پیدا کردن فروشنده کنید؛ سپس اگر قطعه مورد نظر مطابق با استانداردهای کشور بود آن قطعه را با تعداد مورد نظر وارد کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا