واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

واردات قطعات یدکی

اولین کاری که قبل از وارد شدن به حوزه وارداتی و ترخیص کالا باید انجام داد بررسی شرایط بازار داخلی و میزان عرضه و تقاضا در آن است. یکی از بهترین انتخاب‌ها برای آغاز فعالیت در این زمینه و رسیدن به سود بالا واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین است.

ماشین آلات سنگین عموما در انجام پرپژه‌های راهسازی و معدنی کاربرد دارند. به همنی دلیل اغلب افراد تمایل دارند تا از ماشین‌های پیشرفته و خارجی برای این منظور استفاده کنند.

از آنجایی که تقاضا برای استفاده از ماشین آلات سنگین خارجی بالا است تقاضا برای قطعات یدکی مربوط به آن‌ها از کشورهای خارجی نیز افزایش می‌یابد.

به طوری که پیش بینی می‌شود تقاضا در این حوزه در سال‌های آینده افزایش بیشتری را نیز شاهد خواهد بود. ما نیز در این مقاله سعی کرده‌ایم تا به مهم‌ترین نکات و اطلاعات در مورد واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین و ترخیص آن‌ها از گمرکات کشور بپردازیم. در صورتی که احساس می‌کنید این مطالب می‌توانند برای شما مفید باشند در خواندن آن همراه ما باشید.

 

مطالعه بیشتر

واردات قطعات ماشین آلات سنگین

منظور از قطعات یدکی ماشین آلات سنگین چیست؟

به ماشین‌های عظیم الجثه‌ای که در انجام پروژه‌های راهسازی و معدنی مورد استفاده قرار می‌گیرند، ماشین آلات سنگین می‌گویند. حال طبق این تعریف می‌توان گفت که به هر قطعه‌ای که در ساخت این ماشین‌ها مصرف می‌شوند قطعات یدکی گفته می‌شود.

معمولا قطعات یدکی عمر محدودی داشته و بعد از یک بازه زمانی مشخص باید تعویض شوند. ماشین آلات سنگین در پروژه‌های سخت و دشوار به کار گرفته می‌شوند. همین امر سبب شده تا نیاز به تعویض قطعات یدکی در کوتاه مدت بیشتر شود. بنابراین همواره در بازار تقاضا برای این قطعات وجود دارد. از جمله مهم‌ترین کاربردهای ماشین آلات سنگین می‌توان به احداث جاده، راه، حفاری معادن و … اشاره کرد.

 

انواع قطعات یدکی ماشین آلات سنگین وارداتی

همان طور که گفته شد ماشین آلات سنگین از سختی کار بسیار بالایی برخوردار هستند. به همین دلیل قطعات یدکی آن‌ها نیاز به رسیدگی‌ها و تعویض‌های مداومی دارند. متاسفانه در ایران تکنولوژی و شرایط برای تولید قطعات یدکی باکیفیت وجود ندارد. به همین دلیل اغلب مصرف کننده‌ها تمایل به خرید محصولات وارداتی دارند. هر چند که واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین هزینه بر است و در نتیجه خریداران نیز باید هزینه بالایی را بابت تهیه آن پرداخت کنند؛ اما به دلیل کیفیت بالا از طول عمر بیشتری برخوردار بوده و در طولانی مدت خرید محصولات وارداتی می‌تواند برای خریداران اقتصادی و به صرفه باشد. از جمله اصلی‌ترین قطعات یدکی ماشین آلات سنگین عبارتند از:

زنجیربلدوزر، زنجیر بیل مکانیکی، زنجیر کامل، رولیک بالا و پایین، تیغه، لینک، بوش و تین، چرخ جلو و دنده، اسپراکت، ناخن، قطعات موتوری، سر سیلندر، میل لنگ، میل سوپاپ، پیستون، یاتاقان، قطعات هیدرولیک، پمپ‌های پیستونی، پمپ‌های دنده‌ای و کارتریجی.

 

واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

 

هر چند که واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین سود کلانی را با خود به دنبال خواهد داشت اما پروسه مربوط به واردات و ترخیص آن از گمرکات کمی زمان‌بر خواهد بود. به طوری که گاهی اوقات واردات این کالاها به یک سال زمان نیز نیاز پیدا می‌کند.

چرا که نهادهای دولتی و به خصوص وزارت صنعت، ‌معدن و تجارت برای جلوگیری از وارد شدن ضرر به تولیدکنندگان داخلی یک سری محدودیت‌های سفت و سختی را برای واردکننده‌های قطعات یدکی ماشین آلات سنگین در نظر می‌گیرند. خوشبختانه واردات قطعات و دستگاه‌های مورد نیاز در صنعت معادن که در زیر مجموعه ماشین آلات سنگین قرار می‌گیرند متوجه تحریم‌ها نشده‌اند. بنابراین واردکننده‌ها می‌توانند واردات خود را به صورت مستقیم و بدون نیاز به ترفندهای سخت برای دور زدن تحریم‌ها نخواهند داشت.

توجه داشته باشید که واردکننده‌ها باید قبل از اقدام به هیچ کاری تحقیقات لازم را انجام داده و شرکت، قطعه وارداتی و … را تعیین کنند. همچنین توصیه می‌شود با تمامی جزئیات مربوط به قوانین واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین و تبصره‌های آن نیز آشنا شوید.

چرا که بدون آشنایی با جزئیات کار احتمال نیاز به پرداخت هزینه‌های گزاف در طول این مسیر دور از انتظار نخواهد بود. نکته مهمی که باید توجه کنید دریافت پیش فاکتور یا همان پروفرما قبل از ثبت سفارش کالا است. در مرحله بعدی می‌توانید سفارش خود را ثبت کرده و مبلغ مورد نیاز را به حساب شرکت فروشنده واریز کنید. سپس باید منتظر بمانید تا از طریق یکی از راه‌های حمل و نقل بین‌المللی (هوایی، زمینی، آبی) محموله وارداتی شما وارد گمرکات کشور گردد.

 

بهترین کشورها برای واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

 

واردکننده‌ها زمان، هزینه و انرژی زیادی را برای خرید قطعات یدکی ماشین آلات سنگین از کشورهای خارجی و ترخیص آن‌ها از گمرک صرف می‌کنند. به همین دلیل توصیه می‌شود تا بهترین برندهای جهانی برای این منظور را از کشورهای خارجی خریداری و وارد کشور کنند. از جمله بهترین کشورها برای خرید و واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین می‌توان به کره، چین، ژاپن، کشورهای اروپایی از قبیل آلمان و ایتالیا، ترکیه و … اشاره کرد.

همانند واردات تمامی کالاهای خارجی در این خصوص نیز قبل از هر کاری باید مجوزهای لازم از ارگان های دولتی دریافت شود. سپس باید با شرکت خارجی وارد ارتباط شده و ثبت سفارش خود را انجام دهید. برای انتقال پول به حساب شرکت خارجی داشتن کارت بازرگانی ضروری است. البته برای کسانی که کارت بازرگانی ندارند می‌توان از یک سری تبصره‌ها استفاده کرد که برای این منظور می‌توانید از کارشناسان کاربلد در حوزه واردات و ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات سنگین کمک بگیرید. بعد از اینکه محصولات خریداری شده از کشور خارجی وارد گمرکات کشور شد واردکننده باید از ترخیص کار فعال در این حوزه کمک بگیرد. ترخیص کار وظیفه انجام تمامی کارهای اداری و آزاد کردن کالای وارداتی از انبار را دارد.

 تعرفه گمرکی واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

 

کد تعرفه برای واردات تمامی انواع قطعات یدکی ماشین آلات سنگین توسط وزارت صنعت و معدن کشور تعیین می‌شود. واردکننده‌ها می‌توانند کد تعرفه مخصوص را برای قطعه مورد نظر خود از طریق دفتر تعرفه گمرک ایران به دست آورند. به عنوان مثال کد تعرفه گمرکی برای ترخیص گیربکس ماشین آلات راهسازی با اعداد ۸۴۸۳۴۰۹۰ مشخص می‌شود. این کد برای سرسیلندر ماشین آلات سنگین ۸۴۰۹۹۹۹۰ و برای میل لنگ ماشین آلات راهسازی ۸۴۸۳۱۰۲۰ می‌باشد.

 

ترخیص واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

 

ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات سنگین و هر کالای دیگری مهم‌ترین فرآیند واردات است. چرا که برای این منظور یک سری قوانین و مقررات کلی وضع شده و پروسه‌های انجام آن باید با دقت بالایی دنبال شود. در صورت عدم توجه به قوانین و شرایط ترخیص احتمال شناخته شدن قطعات وارداتی شما به عنوان کالای قاچاق و در نتیجه متحمل شدن خسارت‌های مالی و اعتباری کلانی دور از انتظار نخواهد بود. در حالت کلی مراحل دریافت اجازه برای ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات سنگین از گمرک به صورت زیر می‌باشند:

  • اخذ پرفرما و پکینگ لیست
  • دریافت مجوز از طریق ثبت سفارش بازرگانی
  • جدی گرفتن بیمه قطعات وارداتی
  • تکمیل اسناد مورد نیاز در خصوص حواله بانکی و شرکت‌های بین‌المللی حمل و نقل
  • تهیه پیش نویس دور اظهاری
  • انجام بررسی‌های لازم توسط بازرسین گمرکات
  • تهیه دور اظهاری واردات
  • پرداخت هزینه انبار گمرک
  • دریافت اجازه برای ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

تمامی این مراحل بسته به سرعت انجام کار توسط ترخیص کار می‌تواند در عرض چند هفته و یا چندین ماه طول بکشد. هر چه ترخیص کار به پروسه‌های انجام اصولی کار واقف باشد سرعت کار بیشتر شده و در نتیجه واردکننده‌ها می‌توانند در حداقل زمان کالاهای خود را تحویل بگیرند.

گمرکات واردات و ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات سنگین

واردات و ترخیص قطعات یدکی ماشین آلات سنگین هم اکنون در تمامی گمرکات کشور و به خصوص در بنادر انجام می‌شوند. به خصوص اینکه روز به روز شاهد پیشرفت‌های زیادی در صنعت خودرو سازی در دنیا هستیم واردات قطعات یدکی ماشین آلات سنگین نیز اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.

بنابراین با استقبال بسیاری از افراد در بازارهای داخلی روبرو شده است. با توجه به آمارهای به دست آمده گفته می‌شود که در حال حاضر تقریبا ۱۲۰۰ واحد در داخل کشور در تولید قطعات خودرو فعالیت دارند. اما با این حال بیش از ۹۰ درصد از تولیدات موجود در بازارها در این زمینه مربوط به کالاهای وارداتی است.

طبق این اعداد و ارقام می‌توان نتیجه گرفت که ظرفیت بازار برای واردات و فروش انواع قطعات یدکی ماشین آلات سنگین وجود دارد.

پس اگر شما نیز به دنبال سود بالا در تجارت و واردات هستید توصیه می‌کنیم وارد شدن به این زمینه را حتما در لیست الویت‌های خود قرار دهید. البته باید توجه داشته باشید که مراحل کار را با دقت بالا و به صورت اصولی دنبال کنید. برای این منظور پیشنهاد می‌شود تا از دریافت راهنمایی‌های لازم از شرکت‌های بازرگانی معتبر و افراد با تجربه در این زمینه استفاده کنید.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پیمایش به بالا