آیا از شرایط و ظوابط واردات لوله از اداره گمرک ایران مطلع هستید؟ یکی دیگر از خدمات گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان واردات لوله از اداره ی گمرک کشور می باشد.
ترخیص و واردات لوله از گمرک
واردات لوله قوانین و شرایط خاصی دارد که اگر فرد یا شرکت وارد کننده از آنها مطلع نباشد در روند واردات کالا دچار ضرر مالی می شود. گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان با توجه به تجارب ارزنده ای که در این زمینه دارد می تواند در مسیر واردات کالا یاری دهنده ی تاجران و بازرگانان کشور باشد.
واردات و ترخیص لوله از گمرک همانند دیگر کالا های تجاری از یک پروسه طولانی و پیچیده برخوردار می باشد و به عبارتی این فرآیند به راحتی امکان پذیر نبوده اقدامات مختلفی باید انجام شود که در ادامه آنها را شرح می دهیم:
برخی از خدمات گروه بازرگانی گمرکی پرشین تجارت دوان در زمینه ی ترخیص لوله از گمرک:
- ترخیص انواع لوله
- ترخیص لوله فشار قوی انتقال گاز
- ترخیص لوله برای آبیاری قطره ای و بارانی
- ترخیص اتصالات جوشی پلی ایتلن
- ترخیص انواع لوله برای مصارف صنعتی
- ترخیص انواع لوله فشار قوی شاخه ای و کیلویی
- ترخیص لوله فشار قوی فلزی
- ترخیص لوله فشار قوی pvc و upvc
- ترخیص لوله فشار قوی در سایز های مختلف
واردات لوله از گمرک دارای مراحل و فرایند خاصی می باشد که اگر به درستی طی نشود واردات کالا به مشکل می خورد و فرد وارد کننده متضرر خواهد شد. در متن ذیل فرایند واردات لوله و ترخیص آن از اداره ی گمرک کشور را شرح داده ایم :
همانگونه که در مقاله ی واردات و ترخیص لوله فلزی اشاره کردیم یکی از پرسودترین کالاهایی که میتوان وارد کشور کرد، لوله می باشد. البته به خاطر حساسیتهایی که این نوع کالاها دارند، نمیتوان به راحتی به سراغ آن ها رفت. با این حال در ابتدا شما باید با قوانین و مقررات گمرکی کشور آشنا شوید و مجوزهای مربوطه از سازمان صنعت، معدن و تجارت (صمت) و سایر سازمانها را اخذ کنید و کار خود را به صورت قانونی پیش ببرید. به طور کلی میتوان گفت برای آنکه بتوانید واردات و ترخیص لوله و اتصالات را انجام دهید، باید مراحل زیر را سپری کنید و نسبت به آنها اطلاعات زیادی داشته باشید:
انتخاب محصول و تأمینکننده
نخستین مرحله در فرایند واردات، انتخاب محصول و تأمینکننده مناسب و معتبر می باشد. وارد کننده باید با توجه به نیاز و هدف خود ، نوع، جنس، سایز و برند لوله موردنظر را انتخاب کنید. سپس میتوانید با جستجو و تحقیق در اینترنت یا شرکت در نمایشگاههای بین المللی، تامین کنندگان معتبر را پیدا کنید و با آن ارتباط برقرار کنید.
اخذ مجوز واردات
همانطور که در ابتدا اشاره کردیم ،جهت واردات لوله باید ابتدا مجوز واردات را از وزارت صنعت معدن تجارت (صمت)اخذ کنید. همچنین باید با دقت فراوان به مقررات وزارت امور خارجه در خصوص واردات کالا توجه داشته باشید.
وارد کننده یا شرکتی که قصد ترخیص لوله از اداره گمرک را داشته باشد، باید جهت تخصیص ارز در این زمینه، مجوز ارزی از دفتر صنایع معدنی اخذ کند.
مجوزهای لازم جهت ترخیص لوله از گمرک
مجوزهای لازم جهت ترخیص لوله از گمرک با توجه به کاربرد آن شامل موارد زیر می باشد:
- مجوز ارزی از دفتر صنایع شیمیایی و پلیمری جهت تخصیص ارز
- مجوز ارزی و فنی از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برای مصارف انسانی
- مجوز فنی از سازمان دامپزشکی برای مصارف دامی یا کشاورزی
- مجوز ارزی از وزارت جهاد کشاورزی جهت تخصیص ارز برای مصارف دامی یا کشاورزی
انجام تشریفات گمرکی
جهت ترخیص و واردات لوله از اداره ی گمرکات کشور باید یک سری مراحل و تشریفات گمرکی را انجام دهید. تشریفات گمرکی ترخیص کالا ممکن است با توجه به ماهیت کالا با هم متفاوت باشد، مثلا برای ترخیص یک کالا نیازمند مدرک یا مجوز خاصی باشید.
به طور کلی فرایند تشریفات گمرکی واردات لوله از مراحلی تشکیل شده است که در ادامه آنها را بازگو می کنیم:
ارائه اظهارنامه به بخش تطبیق اسناد گمرک
تنظیم اظهارنامه گمرکی در سامانه EPL و ارائه آن به بخش تطبیق اسناد اداره گمرک، امری الزامی در تشریفات گمرکی مربوط به ترخیص لوله می باشد. واردکننده میبایست، مدارکی مثل: فاکتور خرید، گواهی مبدا و اسناد بانکی را به اظهارنامه خود ضمیمه کند. در واقع این مرحله، شامل تنظیم اسناد و واردکردن اطلاعات می باشد.
در زمانی که میخواهید اظهارنامه گمرکی را ثبت کنید،لازم است مدارکی جهت اظهار کالا ارائه کنید، برخی از این مدارک شامل موارد زیر می باشد:
کارت بازرگانی
کارت بازرگانی مجوزی است که برای تجارت خارجی به شخصی اهدا میشود و یکی از مهمترین مدارکی می باشد که هر واردکننده و صادرکنندهای باید آن را اخذ کند.
قبض انبار
سندی است که تعداد و وزن کالا و محل انبار را مشخص کرده است. این سند توسط انباردار گمرک صادر می گردد.
بارنامه
سندی است که شرکت حمل کالا صادر میکند که شامل مشخصات کالا، ارسالکننده، دریافتکننده و هزینههایی مثل: میزان بیمه، کمیسیون و صافی، تعداد و وزن کالا، می باشد.
ترخیصیه
سندی با عنوان تسویه حساب صاحب کالا با شرکت تامین کننده را ترخیصیه می نامند.
گواهی مبدأ
گواهی مبدا، نشان دهنده کشور تولیدکننده محصول است.
فاکتور یا سیاهه خرید
صورتحساب سندی است که، در مقابل ارائه کالا و خدمات توسط فروشنده یا صادرکننده ارائه میشود.
پروفرما (پیش فاکتور)
سندی می باشد که توسط فروشنده صادر میگردد و شامل نام و نشانی فروشنده و خریدار، مقدار و تعداد کالا، قیمت واحد کالا و قیمت کل، شرایط پرداخت، زمان تحویل کالا، مدت اعتبار پروفرما، مبدا کالا میشود.
پکینگ لیست
مشخصات کامل پکینگ کالا، اعم از نام کالا، ابعاد کارتن و… را پکینگ لیست میگویند.
رعایت قوانین و مقررات
برای واردات لوله ،باید به قوانین و مقررات مربوط به واردات این محصول در ایران توجه کنید. بعضی از کالاها مانند لوله،مشمول مقررات خاص و نیازمن مجوزهای ویژه از سازمانهای ذیربط می باشند.
ارزش گمرکی
برای تعیین ارزش گمرکی کالا، باید اطلاعات دقیقی درباره قیمت و شرایط فروش کالا داشته باشید. این اطلاعات میتواند شامل قیمت فاکتور، هزینه بستهبندی، حمل و نقل و بیمه باشد.
حمل و نقل
پس از انجام مراحل اداری ، کالا توسط شرکت حمل و نقل از کشور مبدا به کشور مقصد حمل میشود.
ترخیص کالا از گمرک
پس از ورود کالا به کشور، باید برای ترخیص آن از گمرک اقدام کنید. برای این کار باید اسناد مربوط به کالا، از جمله فاکتور، گواهی مبدأ، بارنامه و قبض انبار را به گمرک ارائه دهید. همچنین باید تشریفات گمرکی و پرداخت عوارض و مالیات مربوطه را پیش ببرید.
پرداخت مالیات و عوارض
پس از ترخیص کالا، باید مالیات و عوارض مربوطه را پرداخت کنید که شامل: مالیات بر ارزشافزوده، عوارض گمرکی و سایر عوارض می باشد.
گروه بازرگانی و گمرکی پرشین تجارت دوان همواره در تمام مراحل و مسیر اخذ هر کدام ازمجوزها همراه فعالان اقتصادی کشور می باشد.
تعرفه های گمرکی 1403 جهت واردات و ترخیص لوله
لوله، به علت تنوع بالایی که از نظر جنس، کاربرد، ابعاد و ویژگیهایش دارد، به گروه های متنوعی تقسیم میشود و هرکدام نیز در ردیفهای معینی و با تعرفه گمرکی متفاوتی تعریف میشوند. در ادامه به برخی از تعرفه های گمرکی 1403 انواع لوله اشاره می کنیم:
- لولههای استیل: 73041100
- لولههای بدون درز حفاری: 73042200
- لولههای آلومینیومی: 76081000
- لولههای برنجی: 74112100
در این مقاله به معرفی و توضیح شرایط و مراحل واردات لوله پرداختیم وبه شما پیشنهاد میدهیم برای واردات لوله و انجام کلیه امور تجاری و گمرکی ازجمله واردات و صادرات،ثبت سفارش، گرفتن تاییدیه، کمک در تسهیل اخذ مجوزهای لازم و مشاوره در این موضوع به وبسایت گروه بازرگانی و گمرکی پرشین تجارت دوان مراجعه کرده و با کارشناسان زبده ی این شرکت در ارتباط باشید.