در صنعت ارتباطات، واردات تجهیزات مخابراتی نقش مهمی را ایفا می کند و هر ساله بخش مهمی از مراودات تجاری به این تجهیزات اختصاص داده می شود و تجار و بازرگانان برای موفقیت در تجارت خود و ترخیص تجهیزات مخابراتی می بایست نسبت به شرایط و مقررات گمرکی اشراف کافی داشته باشند.
ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک پس از پرداخت تعرفه و با طی کردن مراحل قانونی به راحتی انجام میشود. ترخیص انواع تجهیزات ارتباطی و مخابراتی از گمرک نیاز به ارزیابی نمونه کالا و صدور گواهی تایید نمونه از سوی مراجع ذیربط دارد. برای واردات و ترخیص آسان انواع تجهیزات مخابراتی از گمرک میتوانید، از کارشناسان خبره مجموعه پرشین تجارت دوان مشاوره بگیرید.
در این مقاله قصد داریم شما را با تجهیزات مخابراتی آشنا کنیم و به توضیح واردات و ترخیص آن از گمرک بپردازیم، پس تا پایان مقاله همراه ما باشید.
واردات و ترخیص تجهیزات مخابراتی از گمرک
در دنیای امروز که همه چیز با فناوری گره خورده واردات تجهیزات مخابراتی برای کشورمان اهمیت زیادی دارد و به همین دلیل واردات و ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک باید با سرعت زیادی انجام شود. خرید و فروش تجهیزات مخابراتی باید با نظارت سازمان تنظیم مقررات انجام شود و وارد کننده باید از قبل مجوزهای لازم را از این سازمان برای واردات دریافت نماید.
تجهیزات مخابراتی در واقع سخت افزارهایی هستند که در حوزه مخابرات مورد استفاده قرار می گیرند و با رشد و توسعه شبکه اینترنت و تأثیر آن در انتقال داده های ارتباطی، مرز میان سخت افزارها و تجهیزات مخابراتی برداشته شد.
به طور کلی تجهیزات مخابراتی را به سه دسته زیر تقسیم بندی می کنند:
- تجهیزات محلی: تجهیزات شبکه های محلی، مودم ها، رهیاب ها، تلفن های ثابت و همراه، دستگاه های مخابرات بی سیم)
- تجهیزات ایستگاه های انتقال: ایستگاه های فرستنده و گیرنده، خطوط انتقال، ماهواره های مخابراتی)
- تجهیزات سوئیچینگ: کلیدهای آنالوگ و دیجیتال
گروه پرشین تجارت دوان با واردات تجهیزات مخابراتی نیاز تولید کنندگان و شرکت های داخلی را تامین می کند و مراحل ترخیص آن از گمرک را با سرعت و عملکردی عالی به انجام می رساند.
چگونگی و نحوه واردات تجهیزات مخابراتی
نحوه واردات تجهیزات مخابراتی به کشور کار دشواری نیست، فقط باید این کار به یک فرد حرفهای و کاربلد بسپارید. سپردن مراحل واردات به شرکتهای بازرگانی همچون مجموعه پرشین تجارت دوان مزیتهای دارد که از جمله آنها اطمینان از مجاز بودن و سلامت کالای وارداتی است. حتما واردات تجهیزات مخابراتی را به افراد دارای کارت بازرگانی بسپارید، زیرا آنها به راحتی می توانند مجوزها لازم را برای ترخیص و امور گمرکی تجهیزات مخابراتی دریافت کنند.
برای واردات هر نوع کالایی از جمله تجهیزات مخابراتی باید از مسیر قانونی که توسط سازمان ها و نهادهای مربوطه صادر می شود، اقدام نمود.
به دلیل اهمیت بالایی که در واردات تجهیزات مخابراتی وجود دارد، خرید و فروش این کالا باید تحت نظر سازمان تنظیم مقررات انجام گیرد و مجوزات مرتبط با آن توسط تاجر و یا ترخیص کار اخذ شود.
پیشنهاد می شود که ترخیص کالاهای مخابراتی را به شرکت های بازرگانی بسپارید که در این زمینه تخصص و تجربه لازم را دارند و مسیر و مشکلات واردات و ترخیص را به عملکردی عالی به انجام می رسانند.
مراحل واردات و ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک
واردات و ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک شامل چهار مرحله اصلی میباشد که واردکننده یا نماینده وی میتواند با طی کردن این مراحل کالا مورد نظر را وارد کشور کرده و با احتساب هزینههای واردات با سود بالایی به فروش برساند. مراحل واردات و ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک عبارتند از:
- در مرحله اول وارد کننده باید سازنده و یا فروشنده معتبری را برای خرید قطعه مورد نظر در کشور مبدا پیدا کند.
- در مرحله دوم پس از یافتن کالای مورد نظر و اطمینان از کیفیت و اصالت آن، قیمت پیشنهادی استعلام گرفته شده و در صورت تایید سفارش ثبت میشود.
- در مرحله سوم وارد کننده باید نحوه انتقال کالا به کشور را به یکی از سه طریق زمینی، هوایی، دریایی و یا ریلی انتخاب کند تا پروسه ارسال آغاز شود.
- در مرحله چهارم ترخیص کالا با ارائه گواهی تایید نمونه و سایر مدارک قانونی و پس از پرداخت تعرفههای گمرکی انجام میشود.
مجوزهای لازم جهت ترخیص تجهیزات مخابراتی
اخذ این مجوز برای ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک الزامی است و برای واردات عمده کالاهای این دسته همچون تجهیزات مخابراتی، رادیویی، کنترل کننده دستگاهها و تجهیزات ناوبری این مجوز صادر میشود. مجوز مخابرات به دو صورت مجوز ورود یعنی پس از اخذ پروفرما هنگام ثبت سفارش و مجوز ترخیص یعنی در گمرک هنگام اظهار کالا نمونه برداری میشود و به اداره استاندارد و تایید نمونه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی ارجاع میگردد.
تجهیزات مخابراتی شامل دستگاه های مخابراتی، رادیویی، پستی و فناوری اطلاعات است که به مجوزهای زیادی برای ترخیص نیاز دارد، از جمله این مجوزات می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- گواهی تایید نمونه
- گزارش تایید
- مجوز ترخیص
- مجوز بهره برداری
- مجوز واردات
- مجوز خرید و فروش
و از دیگر مجوزاتی که برای واردات تجهیزات مخابراتی لازم است اخذ شود، مجوز مقررات و ارتباطات رادیویی است که دربرگیرنده اعمال استانداردهای فنی و کیفی می باشد و در صورت لزوم در گمرک باید مورد بررسی و آزمایش قرار گیرد.
تجهیزات مخابراتی از عمده کالاهایی محسوب می شود که می بایست از سازمان تنظیم مقررات مجوز لازم را اخذ کند که این مجوز به دو صورت می باشد:
- مجوز ورود: پس از اخذ پروفرما هنگام ثبت سفارش انجام می گیرد
- مجوز ترخیص: هنگام اظهار کالا در گمرک نمونه برداری می شود و در اداره استاندارد و سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی تایید می شود.
انواع گواهی تایید نمونه
همان طور که در ابتدا مقاله هم بیان کردیم برای دریافت مجوز ترخیص انواع تجهیزات مخابراتی به کشور باید گواهی تایید نمونه که توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی صادر میشود را وارد کنندههای محترم یا ترخیص کار گمرک دریافت کند. انواع گواهی تایید نمونه عبارتند از:
- گواهی تایید نمونه دائم: این گواهی که اعتبار آن سه سال است در صورتی صادر میشود که تمامی آزمونها توسط متقاضی انجام شود.
- گواهی تایید نمونه موقت: این گواهی که اعتبار آن شش ماه است در صورتی صادر میشود که بخشی از آزمایشات و آزمون ها توسط متقاضی انجام شده باشد..
- گزارش ترخیص بر اساس اظهار متقاضی: این گزارش زمانی صادر میشود که امکان بررسی و انجام آزمونهای تأیید کیفیت، در هیچ یک از آزمایشگاههای مورد تایید سازمان تنظیم مقررات وجود نداشته باشد.
- گزارش عدم امکان بررسی و تایید دستگاه: این گزارش در شرایطی صادر میشود که آزمایشگاه امکان انجام آزمونها را داشته ولی برای این کار نیاز به تجهیزات خاصی باشد.
- نامه گزارش یا ترخیص بر اساس تعهد متقاضی: این نامه زمانی صادر میشود که دستگاه نمونه در آزمونها با کیفیت و استانداردهای لازم تطابق نداشته باشد ولی متقاضی به دلیل نیاز مبرم به دستگاه تصمیم به ترخیص آن دارد.
انواع دستگاه های مخابراتی مجاز برای واردات
دستگاه های مخابراتی مجاز برای واردات به کشور که میتوان آنها را با ارائه نمونه و دریافت گواهیها لازم از مجاری قانونی به کشور وارد کرد، عبارتند از:
- کانکتور
- سوئیچ
- سوکت
- آی سی
- ترانزیستور
- ماژول الکترونیکی
- تجهیزات شبکه
- لوازم جانبی
تعرفه گمرکی تجهیزات مخابراتی
هر کشوری به منظور واردات کالا به اداره گمرک، تعرفه گمرکی مشخصی تعیین می کند که این تعرفه شامل دو مورد زیر می باشد:
- مالیات به صورت غیر مستقیم
- هزینه های جانبی نظیر استاندارد کالا، آزمایش، بارگیری و….
از آنجایی که تعرفه های گمرکی به صورت بین المللی می باشد برای هر کالایی نظیر تجهیزات مخابراتی یک کد 8 رقمی در نظر گرفته می شود.
تجهیزات گمرکی از انواع مختلفی تشکیل شده است که در ادامه به چند مورد از تعرفه گمرکی مرتبط با آن اشاره می کنیم:
کد تعرفه گمرکی دستگاه های تلفن با سیم، با گوشی ای بی سیم: 85171100
تعرفه گمرکی تلفن های تصویری: 85171810
کدتعرفه گمرکی دستگاه های قطع و وصل و تغییر ارتباط تلفنی یا تلگرافی: 85176210
کد تعرفه گمرکی سوئیچ شبکه کامپیوتر، هاب شبکه کامپیوتر، روتر شبکه کامپیوتر، هاب سوئیج شبکه کامپیوتر، کانورتر شبکه کامپیوتر، دی اس لم شبکه کامپیوتر، بی راس شبکه کامپیوتر، مالتی پلکسر، فایروال شبکه کامپیوتر: 85176230
کد تعرفه گمرکی ترخیص فرستند، گیرنده قابل نصب در خودرو از نوع رادیو و تلفن: 85176960
کدتعرفه گمرکی آنتن مخابراتی: 85177020
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه جمع آوری اطلاعات و انتقال با رایانه 84716090 میباشد.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص سوئیچ ویبره مکانیکی 85362090 میباشد.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاههای تلفن با سیم با گوشیهای بی سیم (Cordless) 85171100 میباشد.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص تلفن های تصویری 85171810 میباشد.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص دستگاه گیرنده از نوع PDH با ظرفیت بالاتر از 24 مگابایت بر ثانیه 85176110 میباشد.
ترخیص دستگاههای قطع و وصل و تغییر ارتباط (Switching) تلفنی یا تلگرافی 85176210 است.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص دربازکن تصویری (Video door Phone) 85176930 است.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص گیرنده، فرستنده قابل نصب در خودرو از نوع رادیویی یا تلفنی 85176960 است.
کد تعرفه گمرکی جهت ترخیص Rock مربوط به تجهیزات مخابراتی و ارتباطی 85177030 میباشد.
تعرفه گمرکی جهت ترخیص آنتن مخابراتی 85177020 است.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تعرفه گمرکی و حقوق ورودی با کارشناسان پرشین تجارت دوان ارتباط برقرار کنید.
برخی از خدمات گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان در خصوص ترخیص تجهیزات مخابراتی از گمرک
این گروه با فعالیتی مستمر و تخصصی، ترخیص انواع تجهیزات مخابراتی زیر را با سرعت و عملکردی عالی به انجام می رساند:
- ترخیص کابلهای نوری
- ترخیص انواع بست فیدر
- ترخیص سوئیچ
- ترخیص انواع کابلهای زمینی و هوایی مخابرات و کابل های ژله فیلد خاکی و کانالی
- ترخیص انواع کانکتورهای مخابراتی
- ترخیص آنتن
- ترخیص مودم
- ترخیص کابل و تراکینگ
- ترخیص مبدل امپدانس
- ترخیص لاین ترمینال
- ترخیص انواع جامپر
سوالات متداول
۱. گواهی تایید نمونه برای ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک توسط چه سازمانی صادر میشود؟
این گواهی که برای ترخیص انواع تجهیزات مخابراتی از گمرک صدور آن ضروری است از سوی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی کشور صادر میشود.
۲. واردات چه دستگاههای مخابراتی از طریق گمرک به کشور مجاز است ؟
واردات انواع کانکتور، سوئیچ، سوکت، آی سی، ترانزیستور، ماژول الکترونیکی، تجهیزات شبکه و لوازم جانبی با دریافت مجوزهای لازم از طریق گمرک به کشور مجاز میباشد.
۳. برای ترخیص تجهیزات مخابراتی از گمرک چه مجوزهایی نیاز است؟
گواهی تایید نمونه، گزارش تایید، مجوز ترخیص کالا، مجوز بهره برداری، مجوز واردات و صادرات و مجوز خرید و فروش برای ترخیص انواع تجهیزات مخابراتی از گمرک مورد نیاز است.
نتیجهگیری
گروه بازرگانی پرشین تجارت دوان ضمن ارائه مشاوره تخصصی به شما تجار عزیز، سابقه درخشانی هم در زمینه واردات و ترخیص تجهیزات مخابرات از گمرک دارد. اگر میخواهید تجارت خود را در زمینه واردات تجهیزات مخابراتی گسترش دهید، بهترین راه دریافت مشاوره و یا استفاده از خدمات مجموعه پرشین تجارت دوان است که موفقیتهای بسیاری در این زمینه دارد.
مشاوره تخصصی و حرفه ای
کارشناسان و مشاوران با آگاهی از آخرین تغییرات بخشنامه ای و گمرکی، مقرون به صرفه ترین راه را برای واردات کالای شما پیشنهاد می کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص واردات تجهیزات مخابراتی با کارشناسان ما با شماره های ثبت شده در سایت در ارتباط باشید.